Geplaatst op Geef een reactie

Waarom Berger Bau® bouwzaagmachines?

De 100% sluitende metalen beschermkap met vaste afvoermond voor afzuiging is uniek en geeft een zeer duidelijk zicht of inkijk op het werkstuk door de ingefreesde groeven welke ook zorgen voor de juiste lichtinval. Dankzij de aluminium inzetstukken is er een soepele loop voor het automatisch optillen van de beschermkap met behoud van de juiste spaanafvoer. De levensduur is ook een enorme meerwaarde in vergelijking met alle PVC covers welke vaak snel beschadigd zijn of slecht licht doorlaten door het verkleuren van het plexiglas.

Het volledig dichte onderframe is voorzien van een grote afvoermond voor stofafzuiging. Alle kabels zijn 100% weggewerkt. Ook is deze unieke bediening geheel ingewerkt; dit voorkomt vervuiling of stroefheid van de hoogteregeling en zorgt voor een permanente vlotte bediening.

Instelbare zaaghoogte bij H-450KBS. Zaagdiepte traploos instelbaar van 0-140 mm d.m.v. robuust handwiel en een schaarliftsysteem en dus geen belasting op één enkele as. Het volledig dichte onderframe is voorzien van een grote afvoermond voor stofafzuiging. Alle Berger Bau machines worden aangedreven door een zeer krachtige mechanisch geremde inductiemotor van 7.5 PK. Deze zware motoren worden ook gebruikt op stationaire machines met zaagbladen tot Ø 700mm. De mechanische rem zorgt voor een supersnelle stilstand van het zaagblad.

De breedtegeleider met parallel aanslag is voorzien van een precisie maataanduiding en snelklem systeem. Dit betekent dat je geen hendel moet vastschroeven om de breedtegeleider te blokkeren en zo uw tafel kan beschadigen. Het quick-klemsysteem is dus snel met een enkele beweging naar onder toe. Het blokkeringsmechanisme is dus uit één geheel en kan niet zoekraken of los trillen op de werf of tijdens transport.

De geïnstalleerde verstekgeleider heeft vaste verstekpunten en een snelklemmer om vast en los te zetten in plaats van een klassieke schroefknop. Ook  hier geraken losse draaischroeven bij klassieke machines snel zoek door het los trillen en geven ze bij het klemmen steeds beschadiging in het metaal. De snelklemschroef en de vaste instelpunten voor elk verstek is ook altijd een enorme tijdwinst en puur gebruikscomfort.

Door de volledige omkasting is er geen losse bedrading aanwezig en zit alles netjes ingewerkt. Te vaak is er op de werf of bij transport een beschadiging aan de kabels en de schakelaars waardoor de machines buiten werking worden gezet. Ook blijven alle onderdelen beter beschermt tegen vuil en transportschade.

De Berger Bau bouwzagen zijn allen voorzien (optioneel) van zeer grote wielen voor een makkelijk transport. Door de grote diameter van deze robuuste wielen zijn de machines beter verrijdbaar op de werf. De kunststof wielen uit polypropyleen zijn gemaakt van een thermoplastische kunststof. Ze zijn slagvast, niet strepend, en hebben een hoge breukbestendigheid.

Bekijk de Berger Bau® zaagmachines hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *